Wimax Nedir? Nasıl Çalışır?

WiMAX ?

Wimax
 kelimesi "Worldwide Interoperability for Microwave Access”' in kısaltılmasıdır vede IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) 802.16 standartı ile eşanlamlıdır. Bu teknoloji bölgesel genişbant ağı internet için öngörülmüştür. WiMAX teknolojisinin şuan için internet erişimi sağlanamayan bölgelerde kullanılması daha avantajlı olur.


WiMAX’ın avantajları;

Wimax'ı bu kadar sevdiren özellikleri çok geniş bir menzile ve yüksek veri aktarım hızına sahip olmasıdır. Wimax teknolojisi sayesinde 50 km’ye yakın bir alan içersinde 75 Mbit/s hızında kablosuz internet dağıtabilirsiniz. Bunu sağlayabilmek için LoS (Line of Sight), yani görüş mesafesi içerisinde olması gerekmektedir.

WiMAX ile WLAN arasındaki farklar

Wimax ile Wlan’ın birçok ortak yanları var olup her iki teknoloji sayesinde veri aktarımı sağlanabilinir. WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) ise daha geniş menzile sahip olduğu için daha çok bölgeleri kapsamaktadır. WLAN (Wireless Local Area Network) ise kablosuz yerel ağ daha ufak mesafeler ve kişisel kullanımlar içindir.



0 Yorumlar